Idősek nappali ellátása (Idősek Klubja)

Az Idősek Klubja saját otthonukban élő, önmaguk ellátására részben képes idős emberek napközbeni gondozására szakosodott. A szolgáltatás hétköznapokon vehető igénybe, az idősek szállításáról a Szociális Gondozó Központ gondoskodik.

A klub célja a családi gondoskodás kiegészítése szociális és mentális segítségnyújtás, valamint az idős ember szociális helyzetének javítása, magányának oldása, a tétlenséggel járó káros hatások megelőzése valamint egészségi és mentális állapotának javítása.

Lehetőséget biztosítunk szabadidős programjainkon való részvételre. Igény szerint segítünk a hivatalos ügyek intézésében. Mentális segítséget nyújtunk, kapcsolatot tartunk a családtagokkal.

A klubban napi háromszori étkezést biztosítunk tagjaink számára - reggeli, ebéd, uzsonna. Egészségügyi ellátás keretén belül rendszeresen mérjük ellátottjaink vérnyomását, súlyát, igény szerint vércukor szintjét. Manikűr, pedikűr, fodrász szolgáltatásait térítés ellenében vehetik igénybe.

Demens-ellátás

2015 tavasza óta az Idősek Klubja keretein belül lehetőségünk nyílt a szellemi hanyatlásban (enyhe fokú demenciában) szenvedő idősek fogadására is. A szolgáltatásba történő igénybevétel feltétele pszcihiáter szakorvos vagy a Demencia Centrum által alátámasztott szakvélemény.

Demens ellátottjaink esetében a mentálhigiénés gondozás és a foglalkoztatás célja az aktivitás megőrzése, lehetséges mértékig a fejlesztése. Céljaink közé tartozik az állapotromlás késleltetése, feleslegesség érzésének legyőzése, jó közérzet biztosítása.

Mindezek eléréséhez elengedhetetlen az:

A foglalkozások szervezése biztosítja a szabadidő hasznos eltöltését, az alkotás élményét, elősegíti az öregedéssel kapcsolatos pozitív attitűdök kialakulását. (Ez az ellátási forma a hozzátartozók tehermentesítését is szolgálja, felügyelet alatt, biztonságban tudhatják családtagjukat.

Az ellátás igénybevételéhez szükséges iratok